به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، دکتر خسرو نشان در دیدار با دکتر همایون یوسفی نماینده منتخب مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استان خوزستان بیش از 30 هزار اثر تاریخی دارد که این آثار تاریخی از نظر تعداد و قدمت در کشور بی نظیر هستند.
وی افزود: خوزستان محروم از داشتن یک موزه بزرگ برای نمایش آثار تاریخی و اشیای مکشوفه خود هستند به این دلیل تنها نقش امین اموالی آثار تاریخی را بازی می کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید کوشید تا برای احداث موزه در استان گامی برداریم خاطر نشان کرد: قول های مساعدی در این زمینه داده شده است و باید کوشید تا در اسرع وقت این قول ها به اجرا نزدیک شود تا مطالعات در این زمینه آغاز شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با اشاره به داشته های گردشگری خوزستان گفت: خوزستان از نظر اقلیمی توانمندی های منحصر به فردی دارد، زمانی که مرکز استان دارای هوای گرم است جایی در استان وجود دارد که آب و هوای مطبوع در آن برای تفریح وجود دارد و این تنوع آب و هوایی در هیچ استانی وجود ندارد.
نشان با اشاره به اینکه باید از انواع گردشگری در خوزستان سود برد، افزود: باید از گردشگری طبیعی، زیارتی، تاریخی و... برای جذب گردشگر و بهبود شرایط اقتصادی استان بهره بریم.
وی با اشاره به تنوع صنایع دستی در خوزستان گفت: برای نخستین بار در کشور رایزنی هایی برای راه اندازی موزه صنایع دستی آغاز شده و مکانی نیز در این زمینه تهیه شده و تنها در تلاش هستیم تا برای مرمت و احیای آن بنا بودجه ای تامین شود، به این منظور معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی نیز برای تامین صنایع دستی فاخر سایر استان ها به منظور نمایش در این موزه قول مساعد داده اند.
وی افزود: خوزستان به دلیل برخورداری از شرایط مرزی می تواند پایانه ملی صادرات صنایع دستی کشور را در خود جای دهد و باید برای راه اندازی این بخش تلاش کنیم.
نشان گفت: برای معرفی داشته های میراث فرهنگی خوزستان باید دیدگاه رسانه ها و مدیران خوزستانی را به داشته های استان تغییر دهیم و در این زمینه باید کوشید تا چهره ای واقعی و بدور از یکجانبه نگری به نمایش بگذاریم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر 13 پروژه شاخص در سراسر استان تعیرف شده است که می تواند در آینده تاثیر زیادی بر گردشگری خوزستان داشته باشد.
*برخی به دنبال فرار سرمایه از استان هستند
همایون یوسفی نماینده منتخب مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: هر کمکی که لازم باشد برای بهبود شرایط میراث فرهنگی خوزستان انجام می دهم.
وی با اشاره به اینکه توسعه پایدار خوزستان در گرو معرفی میراث فرهنگی خوزستان است، گفت: باید تلاش کنیم تا داشته های میراث فرهنگی خوزستان به خوبی معرفی شود و سیاه نمایی در این حوزه تنها به زیان استان است.
وی بر نمایش چهره واقعی استان در همه بخش ها تاکید کرد و افزود: در رسانه ملی و سایر رسانه ها گاها مشاهده می شود فقط نکات منفی به نمایش در می آید و مسائل مثبت فراموش می شود، به این دلیل باید کوشید تا اصحاب رسانه در این زمینه اهتمام ویژه داشته باشند و نکات مثبت و جاذبه های منحصر به فرد خوزستان را نیز به نمایش بگذارند.
یوسفی با اشاره به اینکه برخی مسائل را باید به صورت ملی پیگیری کرد، خاطر نشان کرد: موزه میراث فرهنگی خوزستان چروژه بزرگی است، نمی توان امید داشت با اعتبار استانی این پروژه احداث شود و باید در این زمینه سایر دستگاه ها نیز فعالیت و مشارکت کنند، و پینهاد من این است که شکرت نفت و وزارت نیرو در موزه خوزستان مشارکت اعتباری کنند.
وی با اشاره به اینکه برای بررسی صحیح مشکلات نیاز است که شناخت صحیحی از ابعاد مختلف معضل داشته باشیم، گفت: برای شناخت صحیح مشکلات کارگروه ها و کمیته های تخصصی در دفتر راه اندازی شده است تا با بررسی راهکارها و مشکلات به دستور کارهایی برای بهبود شرایط دست یابد و نتیجه این بررسی را به برنامه اجرایی تبدیل می شود.
نماینده منتخب مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی افزود: معتقدم سرمایه گذاری در بخش میراث فرهنگی بسیار تاثیرگذار بر سایر حوزه های استان است و در بخش توسعه پایدار میراث فرهنگی زیربنا محسوب می شود.
انتهای پیام/